/Files/images/IMG_9609.JPGФольклорний дитячий колектив «Щедрик»

«Щедрик ” - це колектив, що об’єднує веселих, талановитих жартівливих дітей віком від 6 до 16 років. Фольклорний колектив створено у 2003 році за ініціативою Арбузинського районного Будинку творчості школярів.

З 2009 року керівником колективу призначено Сторожук Марину Георгіївну, за спеціальністю режисер театральних масових заходів, організатор культурно – дозвіллєвої діяльності, яка сприяє збереженню традицій колективу, залучає до навчання у гуртку нових вихованців. Вона вчить пізнавати красу української народної пісні через фольклорні свята та обряди, які характерні рідному селу Агрономія.

В репертуарі фольклорного колективу : «Красне сяйво калити»,«Повертайся, ластівко! », «Різдвяні віншування», «Весілля свічки», «Пастушкові латканки», “День Святого Юрія”, «Різдвяні віншування Нова радість стала»,«Великодні забави».

Як результат плідної праці фольклорний колектив “Щедрик” є неодноразовим переможцем обласних фестивалів – конкурсів:

Різдвяні канікули” – ІІІ місце ( 2006 р,2007 р.,2008 р.)Різдвяні вертепи- І місце (2009р.),«Різдвяні канікули» - ІІ м. ( 2011 р., 2012 р.),“Різдвяні канікули - І м. ( 2013 р. )

«Місяцелік» - ІІІ м. (2010 рік),«Чумацький шлях» - ІІІ м. ( 2011 р.)



/Files/images/DSC_0915.JPGВокальний ансамбль "Водограй"

Вокальний ансамбль « Водограй » - обєднує веселих та талановитих дітей віком від 6 до 12 років. Колектив створено у 2003 році за ініціативою Арбузинського районного Будинку творчості школярів на базі Агрономійського Будинку культури. Незмінним його керівником є Копайгородська Галина Сергіївна за спеціальністю клубний працівник, керівник самодіяльного народного хору яка сприяє збереженню традицій колективу, залучає до навчання у гуртку нових вихованців. Вона вчить пізнавати красу української народної пісні через фольклорні свята та обряди, які характерні рідному селу Агрономія.

В репертуарі вокального колективу :пісні про кохання, пісні українських сучасних композиторів, колискові, календарно – обрядові, побутові, історичні та інші.

Вихованці Галини Сергіївни – завдяки гарному рівню творчої діяльності щорічно є учасниками обласних конкурсів, районних масових заходів.

За результатами обласного етапу Всеукраїнського фестивалю – конкурсу дитячої та юнацької творчості «Урок казки» у номінації «Художня самодіяльність» вокальний колектив «Водограй» нагороджений грамотою «За артистизм» ( 2013 р.)





/Files/images/SAM_0227.JPGГурток "В'язання гачком"

На базі Арбузинського БТШ працює вже багато років гурткок "В'язання гачком" під керівництвом Беркань П.В. у якому навчаються упродовж двох років діти віком від 7 до 16 років. У вихованні почуттів і творчого розвитку особистості гурток «Вязання гачком» відіграє незамінну роль. Гурткова робота переносить дитину у світ творчості, в якому прилучає до скарбів культури рукоділля. Навчання приносить вихованцям першу творчу радість, а радість творчості - одна з найбільших радощів на землі, перемоги над собою, утвердження маленької особи у світі розмаїття пряжі, творчих робіт, естетичних почуттів. Гурткові майстрині вязання гачком – Ткачук Катерина, Бондаренко Тетяна, Омельченко Дарина, Ісаєнко Анна, Полянська Дарина, Іванова Євгенія, Давиденко Єлизавета, Піскун Катерина, Скорнякова Світлана, Кирильчук Вікторія.

Гурток "Образотворче митецтво"


/Files/images/SAM_5029.JPGЦе колектив дітей віком від 5-11 років, які захоплюються різними видами образотворчого мистецтва. Незмінним керівником гуртка є досвідчений педагог Ярошенко Тетяна Михайлівна.

На заняттях гуртківці опановують такі живописні та графічні техніки:

  • гратографія;
  • набриск, штампування, монотипію;
  • малювання "по-вогкому", "по-сухому";
  • малювання пастеллю, тушшю, гуашшю, аквареллю та акрилом.

На заняттях гуртка діти вчаться спостерігати, фантазувати, уявляти, гратись, малювати з натури, виконувати замальовки рослин, повніше передавати схожість з предметом чи явищем.


/Files/images/SAM_5270.JPGГурток "Чарівний бісер"

Бісероплетіння – один із видів декоративно-прикладного мистецтва, останнім часом набув в Україні великої популярності. Ним захоплюються і вихованці гуртка „Чарівний бісер”, яким керує Світлана Олександрівна Левченко. Вихованці на заняттях опановують прийоми роботи з різнокольоровим бісером, техніки низання, паралельного та об’ємного плетіння, ткання і вишивки бісером, виготовляють браслети, об’ємні іграшки-скульптури, оздоблюють бісером пасхальні яєчка.

Свої вироби гуртківці демонструють на виставках районного та обласного рівня.
Вміння юних майстрів бісероплетіння достойно оцінені.


Гурток "Культура мови та спілкування"

/Files/images/SAM_5729.JPGКерівником гуртка є Ткачук Тетяна Олегівна.

Вона розвиває у дітей дар слова, привчає їх до розвиненого спілкування один з одним, з людьми близькими за віком і старшими, з молодшими, з друзями та з незнайомими, висловлювати свої почуття, виробляє ставлення до тих чи інших вчинків, формує, врешті-решт, свою життєву позицію, - засобів для цього чимало. Та одним зі способів їх цілеспрямованого використання є сцена. Гуртківці мають змогу показати свої здібності на різноманітних конкурсах читців - дикламаторів, на святах в ролі ведучих, та інших масових заходах, які потребують демонстрацію акторських здібностей.

Кiлькiсть переглядiв: 724

Коментарi